Annelies Vrieswijk – saxofoon

Annelies studeerde saxofoon aan het Prins Claus Conservatorium bij Peter Stam, aan de Kungliga Musikhögskolan bij Christer Johnsson en aan het Conservatorium van Amsterdam bij Arno Bornkamp. Zowel haar Bachelor als haar Master heeft Annelies cum laude afgesloten. Tijdens haar master ontmoette ze Mark Toxopeus, waarmee ze sindsdien samen speelt. Aanvankelijk alleen als Duo Vrieswijk-Toxopeus en na hun afstuderen ook als het Rodion Trio, samen met klarinettist Diederik Ornée. Het Rodion Trio heeft onder andere het Kamermuziekfestival Almere gewonnen en twee cd’s uitgegeven. Daarnaast was Annelies tussen 2008 en 2020 tenorsaxofonist van het Syrène Saxofoonkwartet, waarmee ze twee cd’s heeft uitgegeven en vele internationale tournees heeft gemaakt.

Als freelance musicus speelt ze met veel Nederlandse ensembles en orkesten, waaronder het Concertgebouworkest, het Radio Filharmonisch Orkest, het Nederlands Philharmonisch Orkest, het Noord Nederlands Orkest en Asko|Schönberg. Bij dat laatste ensemble heeft ze ook als solist opgetreden. En in 2017 is Annelies weer begonnen met studeren, ditmaal historisch fagot bij Benny Aghassi, waardoor Annelies ook steeds meer werkzaam is in de historische uitvoeringspraktijk.

Uitgebreide informatie over Annelies (bijvoorbeeld haar concertagenda en allerlei mooie foto’s) is te vinden op www.anneliesvrieswijk.nl.