Annelies Vrieswijk – saxofoon

“Annelies Vrieswijk (1983) is een bijzonder lyrische saxofonist met een briljante techniek en een zangerige klank.”

Annelies studeerde saxofoon aan het Prins Claus Conservatorium bij Peter Stam, aan de Kungliga Musikhögskolan bij Christer Johnsson en aan het Conservatorium van Amsterdam bij Arno Bornkamp. Zowel haar Bachelor als haar Master heeft Annelies cum laude afgesloten. Tegenwoordig speelt Annelies, behalve in het Rodion Trio, ook nog in het Syrène Saxofoonkwartet. Verder remplaceert Annelies bij Nederlandse orkesten en ensembles, zoals het Nederlands Philharmonisch Orkest, het Radio Filharmonisch Orkest, het Residentie Orkest en het Orkest van het Oosten. Ze soleerde met onder andere Asko|Schönberg en het Noord Nederlands Orkest. In 2017 is Annelies ook begonnen met haar studie historisch fagot bij Benny Aghassi.

Als Annelies niet aan het saxofoonspelen is, is ze waarschijnlijk buiten te vinden, met de hondjes die inmiddels de meest fantastische kunstjes kunnen.

Uitgebreide informatie over Annelies (bijvoorbeeld haar concertagenda en allerlei mooie foto’s) is te vinden op www.anneliesvrieswijk.nl.