Blog Archives

Recensie ‘Misdaad & straf’

Naar aanleiding van het concert voor de Stichting Kunst en Cultuur in de Oud-katholieke Kerk in Aalsmeer op 8 november jongstleden heeft mevrouw Janna van Zon een prachtige recensie geschreven in De Nieuwe Meerbode:

De spanning die Diederik met zijn voorgedragen tekst weet op te bouwen maakt het tot een waar luisterfeest

…de combinatie van klank en taal wordt een vorm van theater

Geweldig hoe de saxofoon en klarinet met elkaar ‘in gesprek’ gaan en hoe de piano sprankelende tonen laat horen.

Muzikale misdaad loont, zeker wanneer deze wordt vertolkt door het Rodion Trio!

Lees de hele recensie hier: Nieuwe Meerbode – november 2015

Eigenzinnig Rodion Trio te gast bij Podium op 4

Vrijdag 12 juni waren Diederik, Annelies en Mark te gast bij Dieuwertje Blok in de studio van Podium op Radio 4. Naast een leuk gesprek over wat het Rodion Trio allemaal doet en heeft gedaan heeft het trio een paar voorproefjes gegeven van het nieuwe programma ‘Misdaad en Straf’, in de vorm van Carmen van Georges Bizet en de aria “Wie Zittern Und Wanken Die Sünder Gedanken” uit cantate BWV 105 van Johan Sebastian Bach. En daarnaast nog het eerste deel uit De Lente van Antonio Vivaldi, uit het programma van dit jaar, ‘Op leven en dood’.

Luister hier de aflevering terug

CD-recensie Akkoord Magazine

Volgens Akkoord Magazine “is het even wennen de bekende muziek van Tsjaikovski, Rimsky-Korsakov, Mozart en Dukas in deze bijzondere combinatie van instrumenten te horen, maar als je de cd enkele malen beluisterd hebt, word je betoverd door de schoonheid van de ongewone bezetting“.

Lees de volledige recensie hier:
Akkoord Magazine – januari 2015

Recensie n.a.v. Poëzie-avond Huizen

Na een geslaagde avond in de Theaterboerderij in Huizen waar de winnaar van de Poëzievertaalwedstrijd 2015 bekend werd gemaakt en waar de presentatie in handen was van Maartje van Weegen zijn er leuke recensie geplaatst over het geheel. De volgende willen we u niet onthouden:

“Het Rodion Trio maakt er een sport van alle mogelijke en onmogelijke arrangementen van muziek uit alle tijden voor eigen gebruik te maken en heeft er zichtbaar en hoorbaar plezier in om dat overal te laten horen.”

“Diederik Ornée is evident een klassiek geschoold klarinettist en een hele goede ook nog, Annelies Vrieswijk is een bijzonder lyrische saxofonist met een briljante techniek en een zangerige klank.”

“Hoe de klarinettist het klaarspeelt zonder vangnet de noten van de viool solocadens uit Rimski-Korsakov’s Sheherazade uit zijn klarinet te toveren, is mij een raadsel.”

Huizer Courant – 5 februari 2015

Tijdens de avond heeft het Rodion Trio een dwarsdoorsnede van alle programma’s laten horen met muziek van Poulenc, Machaut, Gesualdo, Rimski-Korsakov, Brahms en Dvorak.

Betovering van Radio 4

Onze nieuwe cd ‘Betoverd’ was afgelopen week 2 maal te horen op Radio, bij ‘Podium’ en bij ‘De Klassieken’. Volgens Hans Haffmans zijn we een mooi trio, volgens Hans Smit een bijzondere combinatie!

Aanstaande dinsdag zijn we ook LIVE te horen bij Podium op 4, om 22.30 uur!

Luister vanaf 20’25 minuten terug op:
http://podium.radio4.nl/uitzending/320657/Podium.html
of vanaf 4’20 minuten op:
http://deklassieken.radio4.nl/uitzending/319437/De%20Klassieken.html

 

Rodion Trio bij Kunst- en cultuurcafé in Huizen

Het Rodion Trio is muzikale gast van de prijsuitrijking van de jaarlijkse poëzievertaalwedstrijd van het Kunst- en cultuurcafé in Huizen.

De muzikale intermezzo bevatten werken van Poulenc, van Machaut, Gesualdo en Vivaldi en van Brahms, Dvorak en Rimski-Korsakov.

Eerste cd-recensie van ‘Betoverd’

Maandblad ‘De klarinet’ heeft het spits afgebeten en de eerste recensies gepubliceerd over onze ‘Betoverd’-cd.

“…waarbij vooral de creatieve bewerkingskunsten van Mark Toxopeus opvallen: hij kreeg het voor elkaar om razend wekende werken in de jas van twee blazers en piano te stoppen. Na een paar minuten luisteren, is iedere klankreferentie met de originele orkestpartituren al snel gemuteerd naar de creativiteit van musiceren…”

“Absoluut knappe arangementen, die de klarinet voortdurend uitdagen in techniek en ligging.”

“Het knappe arrangement van Mark Toxopeus nodigt uit tot spannend ensemblespel, waarmee inderdaad de fantasie van de luisteraar geprikkeld wordt.”

‘De Klarinet’ – januari 2015

Fotosessie Renska Fotografie

Op 13 november heeft Rodion Trio een Fotosessie gehad met Aleksandra Ola Renska. Zij heeft nieuwe persfoto’s gemaakt van Annelies, Diederik en Mark. Maar ook de foto’s voor de programma’s van 2015 en 2016! Binnenkort zullen deze online te vinden zijn!

CD-presentatie BETOVERD!

Op 31 oktober 2014 is onze nieuwe CD, BETOVERD! officieel uitgebracht. Omdat Annelies vanwege een gebroken hand niet mee kon spelen, hebben maar liefst 6 vervangers haar plaats ingenomen! Jeanita Vriens (viool), Verena Dürr (cello), Liesbeth Vreeburg (harp), Omar Tomassoni (trompet), Aukelien Kleinpenning (altsax) en Stephanie Brandt (blokfluit) hebben alle delen van de Notenkrakersuite van P.I. Tjaikovski voor hun rekening genomen. Zo is de CD heel feestelijk en geheel in de geest van het Rodion Trio uitgekomen! Het is immers wederom een bekend werk voor uiterst ongewone bezetting!

 

Kinderconcert in Jeroen Bosch ziekenhuis

Een ontzettend leuke middag voor kinderen en hun ouders is het geworden, met gedichtjes, luisteropdrachten, spelletjes en vooral heel fijne muziek van Paul Dukas (De tovenaarleering) en Camille Saint-Saëns (Het carnaval der dieren).